Sayın CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama için herkesi ekran karşısına davet etti. 20 sene önceki meseleyi gündeme getirmesi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Bu gerçekten şu anda Türkiye’nin en büyük sorunu değil.

Elbette önemli bir mesele ama şu an önemlilik derecesi ne düzeyde?

Her parti başkanının dönem içinde politik yönergesi farklı oluyor biz buna her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır da diyebiliriz.  Bazı politikacılar Atatürk’ü temsil ettiği gerekçesine dayanarak sakat zemin taşını başörtüsü yasağı üzerine inşa etmeye kalktı. Bu ülkenin halkı da o taşa takıldı ve yere çakıldı. Ardından bir başka parti bunun büyük bir avantaj olduğunu fark ederek yere düşenleri kaldırma vaadiyle iktidar oldu. Benim buradaki eleştirim biz neden hala geçmişi konuşuyoruz?

Bugün konuşmamız gereken konu bu  olmamalı. Artık kılık kıyafet bir konu olmaktan çıkmalı. İnsanlar bilim, sanat, teknoloji konuşurken biz daha 20 sene evvelki meseleleri konuşup olduğumuz yerde tepinmeye devam ediyoruz. Asla ilerleyemiyoruz.

Bizim gelecek Türkiye için teknolojik, bilimsel, ekonomik konuşamlara ve projelere ihtiyacımız var. Reformlara ihtiyacımız var. Ne yazık ki bizler göz göre göre İdeolojik çatışmalara kurban gidiyoruz.