Türkiye 6 Şubat 2023 sabahına yıkıcı bir deprem ile uyandı. Birçok can ve mal kaybının yaşandığı deprem sonrası bazı kararlar alındı. Bu kararlar ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için il bazında alınırken, üniversite öğrencileri için Türkiye genelinde uzaktan eğitime geçileceği kararı açıklandı.

Peki bu karara tepkiler ne yönde?  Tepkiler işe yaradı mı?

 Başta bu kararla eğitim hakları ellerinden alındığını düşünen öğrenciler tepki gösterdi ve tepkiler git gide büyüdü.  Öğrenciler depremde yaşanan bu psikolojik, sosyolojik sarsıntıları birlik içinde sarmak istiyorlar. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar açıklama yapacağını duyurduğunda tepkiler işe yaramış gibi görünse de Özvar yaptığı açıklamada “Üniversiteler, bahar döneminde uzaktan eğitim yolu ile devam edecek. Nisan ayında hibrit veya yüz yüze için yeniden bir toplantı yapılacak” açıklamasında bulundu.  Bazı siyasiler ise bu durumu geri adım atmış gibi görünmek istemiyorlar, hatalarının hata olduğunu kabul etmek istemiyorlar gibi birçok yorumda bulundu.

 Uzaktan eğitim ya da örgün eğitim konusunda bir görüş beyan edecek uzmanlığımın olmamasına rağmen 4 yıllık eğitim hayatının 1,5 yılını uzaktan eğitim ile geçirmiş biri olarak uzaktan eğitimin verimliliğinin her yönden düşük olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

 Türkiye’ de aniden gelen bir doğal afet sonucu ilk kapatılan kurumun eğitim kurumu olması, geçmişte Hiroşima’ ya atom bombası atıldıktan kısa bir süre sonra bile Japonya’ da eğitime başlanıldığı o fotoğrafı gözler önüne getirmeyi   ve Türkiye’ de öğrenci olmak? sorusunu akıllara getirmeyi ise kaçınılmaz yapıyor.

Cevabını ise sizlere bırakıyorum sevgili dostlar.