Güvenlik uzmanı ve emekli asker Abdullah Ağar Afrin’de başlatılan harekatla ‘Zetin Dalı’ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Zeytin Dalı operasyonu ile ilgili bir detaya da dikkat çekti.

Ağar ‘Sınır ötesinde yapılan bu harekatın en hassas ve en riskli anı, harekatın devamlılığı,istikrarı ve nihai başarısı için oluşturmak zorunda olunan kıyı başı veya kıyı başlarıdır. TSK Afrin karasalında yapacağı harekat için bir değil tam 7 kıyı başı oluşturmuştur. Ortaya konan başarı muazzamdır.

Abdulah Ağar sözlerine şöyle devam etti:’TSK Afrinde yapacağı harekatta tam yedi kıyı başı oluşturmuştur. Hemde sıfır zaiyatla!Har tarihi ve literatüründe sıfır zaiyatla oluşturulan bir başka yedi kıyı başı yoktur. Bu anlamda da ortaya konan başarı muazzamdır.

YPG/PKK hiç bir karşı etki göstermediği bu en hassas anda ve sonrasında psikolojik söylevlerle yetinmek zorunda kalmıştır. H.c K.K’lığımıza bağlı F-16 ve F-4 2020’lerin ve ateş destek vasıtalarımızın muazzam ateş baskısı ve örtüsü ve neden olduğu şok etkisi ile icra edilen harekatın kıyı başı oluşturma safhası,sıfır zaiyat ve büyük bir maharetle tamamlanmasının ardından harekatın diğer safhalarına geçilmiştir.’dedi