Emekliler mayıs ayında da bankaların promosyon ödemelerini yakından takip ediyorlar. Mayıs ayının son gününe kadar devam edecek olan emekli promosyonu kampanyaları çerçevesinde maaş aralıklarına göre 18.000 TL'ye varan ödeme sunulurken, emekli maaşlarının ve promosyonların yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyelerin destek programları da araştırılıyor. Bu çerçevede, emeklilere ödemeler yapıldıkça belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Emeklilere Mayıs Ayı Desteği

Mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi belediyelerin destek projeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Ankara Büyükşehir Belediyesi 36.592 emekli için 1500 TL genel, 500 TL et desteği ödemesi gerçekleştirdi. Mayıs ayında genel ve et desteği ödemelerinin sağlanmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 bin TL maaş alıp ekonomik zorluklar yaşayan 36 bin 592 ihtiyaç sahibi emekli için dokuzuncu destek ayında 1500 TL genel, 500 TL et desteği ödemesi gerçekleştirdi" ifadesine yer verildi.

Emeklilere Mayıs 2024 Ödemeleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi emeklilere sağlanan mayıs ayı desteği ile ilgili açıklama yaparken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da güncel ödemelere dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Emekli maaş ödemeleri 17 Mayıs tarihinde başlayacak ve 28 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Milyonlarca SSL ve Bağkur emeklisine tahsis numarasının son rakamına göre söz konusu maaş ödemelerinin sağlanması beklenirken, mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere 18.000 TL'ye varan promosyon sunuluyor. İlerleyen süreçlerde promosyon ödemelerinde değişiklikler oluşabilir. Emekli promosyonlarında artışa gidilmesi halinde bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlayacaklar. Emekli maaşlarının ve promosyonlarının yanı sıra, ülke genelindeki farklı belediyeler de destek programları hayata geçiriyorlar. Mayıs ayının sonuna kadar belediyelerin destek programlarına dair açıklamalar da emekliler tarafından araştırılacak.