Atama bekleyen öğretmenlerin bir süredir merakla beklediği açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptı. 20.000 öğretmen atamasının gerçekleşeceğinin açıklanmasının ardından başvuruların hangi tarihte başlayacağı, branş dağılımı ve ayrıntıları merak edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metni ile açıklama yapıldı.

MEB Öğretmen Ataması 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. En çok atama yapılacak alanlar 3263 kişi ile sınıf öğretmenliği, 2499 kişi ile özel eğitim öğretmenliği, 1597 kişi ile rehberlik, 1594 kişi ile din kültürü ve ahlak bilgisi, 968 kişi İngilizce olurken, atamanın detayları ile ilgili bilgi veren Bakan Tekin:

’’Personel Genel Müdürlüğümüz takvimi ilan edecek ancak daha önce de söylemiştim. Ben öğretmen atamalarında deneme dersi tarzında bir mülakatın gerekli olduğunu daha önce dile getirmiştim. Bunu yaparken de süreçle ilgili olarak adalet kaygısı, güven kaygısı güden bütün arkadaşlarımızı bu konuda aldığımız tedbirleri bir kez daha okumaya davet ediyorum. Aldığımız tedbirler çerçevesinde hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz. Bu anlamda daha önce de söylemiştim, hâlihazırda yasal düzenlemeye göre ve akabinde oluşturulan ikincil mevzuata göre sadece ve sadece mülakat notuyla atama gerçekleştiriliyor. Biz bugün itibarıyla daha önce açıkladığımız üzere KPSS skoru yüzde 50'si ve mülakatların yüzde 50'si alınarak hesap edilecek bir atama puanı üzerinden sürecin yürütülmesine ilişkin de yönetmelik değişikliğimizi yayınlanmak üzere Resmî Gazete'ye göndereceğiz. Dolayısıyla 20 Mayıs günü başvuru takvimi açıldığında öğretmen adayı arkadaşlarımıza sürecin kalan kısmıyla ilgili olarak da bilgi vermiş olacağız’’ dedi.

Öğretmen Ataması Başvurusu

Öğretmen ataması yapılacağının açıklamasının ardından başvuru detayları merak ediliyor. Bakan Yusuf Tekin’in açıklamasına göre 20 Mayıs günü başvuru takvimi açıldığında sürecin detaylarına ilişkin açıklamalar yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri için 20-31 Mayıs tarihleri olarak belirlenirken, adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezi 10 Haziran'da ilan edecek ve sözlü sınavlar da 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.