Nisan ayında enflasyonun yüzde 3,18 olduğunun Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz hafta duyurulmasının ardından, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşının temmuz ayında hangi oranda zamlanacağına dair hesaplamalar gerçekleştirilmeye başlandı. Emekliler de enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamaları yakından takip ederken, ocak ayında 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine yükselen en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, enflasyon verileri ve beklentiler baz alınarak emekli maaşları için hesaplamalar yapılıyor.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

Ocak ayından altı aylık enflasyon verisine göre milyonlarca emeklinin maaşına yüzde 50'ye yakın oranda zam yapılmıştı. Emekli maaş zammının netlik kazanmasının ardından 7500 TL olan en düşük emekli maaşının 10.000 TL seviyesi yükseldiği duyurulmuştu. Bu çerçevede, ocak ayındaki zammın netlik kazanmasının ardından temmuz ayına kadar 10.000 TL'lik en düşük emekli maaşı ödemesi devam edecek. Temmuz ayında ise Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında zamlaracağına dair tahminler bulunuyor. Emekli maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilmesi durumunda en düşük emekli maaşı da 10.000 TL'den 12000 TL ile 12.500 TL aralığında çıkabilir.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

Emekli Zammı Güncel Oran 2024

En düşük emekli maaşının temmuz ayında yapılacak artış neticesinde 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında çıkacağına dair tahminler bulunurken, emekli maaşlarındaki güncel oranlar da merak ediliyor. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak yapılan tahminlere göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlendi. Haziran ayının ilk günlerinde mayıs ayının, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yükselmesi bekleniyor. Bu çerçevede, önümüzdeki ayların ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerine dair yapacağı açıklamalar milyonlarca emekli ve memur tarafından yakından takip edilecek.