Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) yapılan meslek komitesi seçimlerinde 40 meslek komitesinin 39’unu alan Ömer Gülsoy, seçimler sonucunda başkan oldu. Ömer Gülsoy, "Erciyes Dağı’nın tüm Kayseri’yi kucakladığı gibi Kayseri’yi kucaklayacağız" diyerek 4 elle sarıldığını belli etti.

 KTO’nun seçimleri tamamlandı. Sabah saatlerinde başlayıp üyelerin çok ilgi gösterdiği seçimde, oy haklarını kullandıktan sonra sayım işlerine geçildi. Oy sonuçlarında 40 meslek komitesinin 39’unu alan Ömer Gülsoy, KTO’nun yeni başkanı oldu. Seçim sonrasında açıklama yaptı. Ömer Gülsoy, Erciyes Dağı’nın Kayseri’yi kucakladığı gibi kucaklayacaklarını dile getirerek, ‘Seçim süreci çok güzel bir şekilde geçti. Bizi zorlamaya çalıştılar ama o süreçte asla gerginliğe fırsat vermedik. Sağ olsunlar, burada 2 güzide il başkanımız var. Kendileri de bir iş adamıdır. Bize oy vereceklerini ve destekleyeceklerini söylediler. Onlar ile aramızı bozmaya çalışanlara bir şey demiyorum. Başkanlarımız iş adamı kimlikleri ile bize destek verdiler. Birlik, beraberlik ve milli irade oluşsun diye destek verdiler . 2 il başkanıma da teşekkür ediyorum. Diğer il başkanları da destek verdiler. Tüm destek verenlere, herkese çok teşekkür ediyorum. Kayseri Ticaret Odası birlik ve beraberlik içerisinde, Erciyes dağının Kayseri’yi kucakladığı gibi hizmet edecek ve tüm Kayseri’yi kucaklayacağız ve bu yapıdan kurtulmuş olacağız” ifadelerini kullanarak duygularını dile getirdi.

 AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden,’ Çok şükür kazasız ve belasız huzurlu bir seçim oldu. Milli mutabakatı da burada sağlamış olduk. İlk örneğini de Kayseri’de göstermiş olduk. Kayseri’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bütün esnaflarımıza ve ticaret odamıza hayırlı olur. Başkanıma hayırlı hizmetler diliyorum” diyerek tebrik etti. MHP İl Başkanı Baki Ersoy ise, “Öncelikle Ömer Gülsoy’u, ailesini ve ekibini tebrik ediyorum. Zor bir işe girdiler. Bu işlere girişmek kolay değildir. Bizlerde iş adamı kimliklerimizle Ömer başkanım ve ekibine destek vermek için buradaydık. Sonuçların vatanımıza, milletimize, Kayseri’mize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bana göre Kayserili iş adamları bugün yakışanı yaptı. Ömer başkanım inşallah Kayseri ticaretini buradan alacak, çok farklı bir noktaya getirecek. Bizim beklentimiz  budur. Biz milli olan her şeyin içerisindeyiz. Bugün de milli olan kişinin adı Ömer Gülsoy’du” diyerek konuşmasını bitirdi.