Kayseri'de, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği iş birliğiyle düzenlenen 'Sürdürülebilirlik İçin İletişim Köprüleri Kuruyoruz Projesi' kapsamında bir program gerçekleştirildi.

Erva Spor Kulübü, Mini Voleybol İl Birinciliğinde Yarı Finale Yükseldi Erva Spor Kulübü, Mini Voleybol İl Birinciliğinde Yarı Finale Yükseldi

Kayseri'de Sürdürülebilirlik İçin İletişim Köprüleri Kuruyoruz Projesi Programı Gerçekleşti

Programa Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Türkiye İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, KEDV ve Simurg yöneticileri ile kadın kooperatiflerinin yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Şükran Başdoğan, programın kadın kooperatiflerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını belirtti. Başdoğan, "KEDV'in Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlediği proje yarışmasında Kayseri'yi temsilen kazandık. Burada, kadın kooperatiflerinin iletişim köprülerini kurmak amacıyla bir araya geldik. Bu programda, Hatay'dan Hazek Kadın Kooperatifi ve Malatya'dan Toprak Ana Kadın Kooperatifi gibi başarılı kooperatiflerin yanı sıra Habitat Derneği ve Türkiye Kadın Kooperatifleri Üst Birliği Simurg temsilcileri de bulunuyor. Amacımız, kadın kooperatiflerinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve iletişim ağı oluşturarak birlikte hareket etmek. Kadın kooperatiflerine daha fazla desteklenmelerini ve ürettikleri ürünlere daha fazla önem verilmesini istiyoruz" dedi.

Programda katılan kadın kooperatifleri, üretimde sürdürülebilirlik ve iletişim konularında görüş alışverişinde bulundular.