Başkan Yalçın, Örencik Mahallesi'nde Mahalle Sakinlerinden Büyük İlgi Gördü Başkan Yalçın, Örencik Mahallesi'nde Mahalle Sakinlerinden Büyük İlgi Gördü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından 2024 yılı Avrupa Spor Şehri unvanını almış olan Kayseri'ye yönelik önemli bir projeyi duyurdu: Spor Köyü. Gençlere verdiği önem doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'yi bir spor şehri haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Kayseri'ye Yönelik Önemli Bir Proje Duyurdu

Başkan Büyükkılıç, Kayseri'yi spor, turizm, kültür, gastronomi, eğitim ve sağlık merkezi yapma hedefi doğrultusunda bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Yeni 5 yıl boyunca da spor projelerinin devam edeceğini açıklayan Büyükkılıç, 90 bin metrekarelik bir alanda her türlü etkinliği içerecek bir Spor Köyü'nün inşa edileceğini duyurdu.

Spor Köyü projesinin, Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye çok yakışacağını vurgulayan Büyükkılıç, kapalı spor salonu, jimnastik salonu, kapalı tenis kortu, yarı olimpik yüzme havuzu gibi tesislerin yanı sıra mini futbol, plaj voleybolu, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, kaykay ve bisiklet parkurları, çocuk oyun alanları ve sosyal alanlar içereceğini belirtti.

Başkan Büyükkılıç, Spor Köyü'nün tramvay güzergâhı üzerinde bulunan bir alanda konumlanacağını ve her yaştan sporseverin bu tesisleri kullanabileceğini vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi'nin bu merkezde sürekli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Ayrıca, merkezin yanı sıra 16 ilçenin de spor şehrinin bir parçası olacağını ve amatör ile profesyonel sporun ve sporcunun desteklenmeye devam edeceğini belirtti.