Kayseri’de, hizmet veren ambulans personellerimizin , hastalarımızın güvenliğini daha iyi şekilde sağlamak ve ambulans kazalarını azaltmak amacı ile Acil servis ekiplerimize sürüş teknikleri eğitimi verildi.İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Kadir Has Şehir Stadyumunun otoparkında yapılan personel ekiplerimize sürüş eğitimine 22 personel katılımda bulundu.

Yapılan sürüş eğitiminde personelimiz, hasta olan şahsı en zor şartlarda en hızlı şekilde ve güvenirli bir şekilde sağlık kuruluşlarına ulaştırmak için ani manevralar yaparak parkuru tamamlamaya çalıştılar.Acil ve afet birim uzmanı Ali Altun, yapılan eğitimde başarı sarf eden personellerimize sertifika verileceğini belirtti.

Personellerimize verilen 4 günlük eğitimin süreceğini belirten Ali Altun, şunları aktardı;

"Eğitimlerimizi 6 eğitmen ve 7 kişiyle devam ettiriyoruz. Hedef kitlemiz, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Servis bölümünde en iyi şekilde görev yapan ambulans şoförleri.
Şu anda 11 paramedik, 8 acil tıp teknisyeni, 3 şoför olmak üzere 22 personelimize sürüş eğitimi veriyoruz. Eğitim alanında lastik değişimi nasıl yapılır, trafikteki tehlikeli durumlardan nasıl kaçınılır, araçlar nasıl park edilir,  karlı ve yağışlı havalarda araç kullanırken nelere dikkat edilmeli, bu konularda eğitim veriliyor. Personelimize verilen hizmet  4 gün sürecek ve verilen eğitimler sonunda kursiyerlerimize sınav yapılacak. Yapılan sınavlarda başarılı olan kursiyerlerimize sertifika verilecek." dedi.

Personelin eğitiminde önemli rol oynayan, Kayseri'nin ilk ve tek 112 Acil Servis kadın sürüş eğitmeni olan İmge Geçener de 5 yıl ambulans şoförlüğü yaptığını söyledi.

Verilen eğitimlerde önceliklerinin hasta güvenliği olduğunu belirten İmge Geçener, şunları ifade etti:

"Verdiğimiz eğitim de sürücüleri trafiğe uygun standartlarda hazırlıyoruz. Sağlık Bakanlığı bünyesinde arkadaşlarımızın 5 senede bir bilgilerini güncelliyoruz. Yeni bir yönetmelik çıktıysa çıkan yönetmelik doğrultusun da bilgi aktarması yapıyoruz. Personellerimize verilen eğitimlerde araçların teknik özelliklerini, donanımlarını, uygun hızla araç kullanmalarını,  herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya geldiklerinde neler yapmaları gerektiğini, zincir takmayı, lastik değişimi, akü takviyesi yapmayı, araçların günlük periyodik bakımı gibi konularda en güncel eğitimi almalarını sağlıyoruz."