FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı olarak bilinen ve aylardır aranan Adil Öksüz’ün yeni görüntüleri ortaya çıktı. 15 Temmuz 2016’da ki darbe girişiminde üst konumda olduğu ve darbeyi yönetenlerden biri olarakbilinen Hava Kuvvetleri İmamı olarak adlandırılan Adil Öksüz’ünyeni görüntüleri ele geçirildi.

15 Temmuz gecesinin ardından ifşa olan Hava İmamları Ail Öksüz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç, Kemal Batmaz ve Harun Biniş’inyaakalandıktan sonra ki video görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde bu sözde imamların yakalandıktan sonra getirildikleri jandarma karakolunda ki o görüntüler çıktı. Görüntülerde 16 Temmuz gecesi 2016 tarihinde saat 12:11’de Kahramankazan İlçe Jandarma Karakoluna bağlı Kışla Karakolu nizamiyesinden içeri girişleri an be an kameralara yansımış. Öksüz’ün kaçmaya çalışırken de bu jandarma aracını kullandığıtespit edildi. Tutuklanan Adil Öksüz daha sonra serbest kalarak herkesi şaşırtırken olaya ilişkin 13’ü asker, 14’ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve biri eski Başbakanlık Müşaviri 28 sanığın, Ankara 23. Ağır Cezaa Mahkemesinde yargılandıkları dava dosyasında bu görüntüler ortaya çıktı.

Darbe girişiminden önce eşi ve eşi ve üç çocuğunu Amerika’da yaşayan kayınbiraderinin yanına bırakan Adil Öksüz darbeyi aylar öncesinden planladıklarınıda ortaya çıkmış oldu. Adil Öksüz İçişleri Bakanlığının ‘’ Terörden Arananlar Listesi’’nde 4 miilyon lirata kadar ödül verilen ‘’kırmızı’’kategorisinde yer alıyor.