Et ve Süt Kurumu’ndan vatandaşa müjdeli haber geldi. Ucuz et satışı başlıyor. Kıymanın kilogramı KDV’si dahil 29 liradan kuşbaşının şse kilosu 31 liradan satışa sunulacak vatandaş yeniden et yemeğe başlıcak. Türkiye ‘nin 81 ilinde kendi satış noktalarının hepsinde aynı fiyatlar geçerli ve bu satışlar 1 Kasım’dan itibaren başlıcak.

 Et ve Sür Kurumu uzun zamandır ucuz et satışı üzerinde çalışmalarını devam ettirirken nihayi karar netleşti ve halkın yüzü etten yana biraz olsun gülecek. Sokağa çıkıldığında çoğu insanın ‘’et alamıyoruz çok pahalı’’ diye veryansın ettiği kırmızı et artık herkesin evinde olacak. Et ve Süt Kurumu Türkiye’nin 81 ilinde uygulacak olan bu fiyat listesini Kasım 1’den itibaren gerçekleştiriyor. Satış noktalarının tamamında satmayı taahüt eden zincir marketlere taza dana karkas eti satacak. Bu konuda istekli olan marketler yarın saat 17:00’ye kadar taze dana karkas eti için fiyat teklifleri sunacak. Verilen tekliflere ESK onay verdikten sonra ise etlerin satışı başlayacak.

 Marketlerde satışı başlayascak olan ürünler 0,5 kilogramlık ambalajlarda olacak şekilde paketlenecek. Ürünlerin tazeliği konusunda da çok dikkatli olan Et ve Süt Kurumu etlerin kesinlikle şoklanmış yada donmuş halde satışa sunulmayacağını da vurguladı. Taleplerin yoğunluğuna bağlı olarak market zincirleri sözleşme örneğini Et ve Süt Kurumundan alabilecekler. Kabul gördüğü tarihten itibaren Et ve Süt Kurumu’nun listesi dışında hiçbir  kıyma ve kuşbası eti satılmayacak.