İstanbullular için kötü haber meteorolojiden geldi. Marmara’da başlayan yağmur ve lodos fırtınası Doğu Anadolu’da ise kar ve soğuk rüzgar etkisini gösterdi. İstanbul’da bir anda hava karardı ve İDO ile BUDO için tüm seferler iptal edildi. Lodosun etkisini artırması nedeni ile Çanakkale Boğazı da gemi geçişlerine kapatıldı.

Kış soğukları bir anda tüm Türkiye’de etkisini gösterdi. Marmara’da çıkan lodos ve yağmurla başlayan kötü hava koşulları ülkenin geneline yayılmaya devam etti. Doğu Anadolu’da sıcaklık -25 dereceye kadar düştü. Kar yağışı ve soğuk hava dalgası yaşam şartlarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kars’ta -25 dereceyi bulan soğuklar vatandaşın sokağa çıkmasına engel oldu. Hava şartlarının bu şekilde devam etmesi okulların tatil olma ihtimalini de yükselti. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü uyarılarına devam ediyor. Anadolu yakası için kuvvetli yağış olması beklenirken vatandaşlara uyarılarda bulunuluyor.

Bir haftadır İstanbul’da beklenen sağanak yağış an itibari ile etkisini gösterdi. Bulutların etkisinin artması nedeni ile İstanbul’da kararan gökyüzü bir anda İstanbulluları korkuttu. Ardından başlayan sağanak yağış ve soğuk hava dalgası bir anda tüm şehri etkisi altına aldı. İlk gelen haberlere göre yağış nedeni ile trafik kazaları artmaya başladı. Vatandaşlar zor anlar yaşarken meteoroloji uyarı da bulunmaya devam ediyor.