HÜRJET'in test pilotlarından Orhan Boran, Dünya Pilotlar Günü dolayısıyla konuştu. Boran, "HÜRJET'in ilk uçuşunu yaptığım zaman bacaklarım heyecandan titrediğini hatırlıyorum" dedi.

Türkiye'nin ilk jet motorlu uçağı olan HÜRJET'in test pilotlarından biri olan Orhan Boran, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü dolayısıyla İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine özel açıklamalarda bulundu. HÜRJET'in ilk uçuş anlarını paylaşan Boran, test pilotluğunun önemine de vurgu yaptı.

Niğde Ziraat Odası Başkanı: Dolu ve Yağmur Zararları İçin Üreticilere TARSİM Sigortası Çağrısı Niğde Ziraat Odası Başkanı: Dolu ve Yağmur Zararları İçin Üreticilere TARSİM Sigortası Çağrısı

HÜRJET Test Pilotu Deneyimlerini Anlattı

Test pilotluğuna geçiş sürecini anlatan Orhan Boran, 2021 yılından bu yana TUSAŞ'ta test pilotu olarak görev yaptığını belirterek, "Pilotluk mesleği genel olarak disiplin gerektiren bir meslek. Sürekli konsantre olmak zorundasınız, dikkatli olmak zorundasınız. Hata yapma lüksünüz yoktur. Test pilotluğu ise ayrı bir eğitim gerektirir. Yıllarca operasyonel pilot olarak görev yaptık. Ancak TUSAŞ'ta ilk test pilotu olarak görev almaya başladığımızda, test pilotluğu eğitimi almak zorundaydık. Şirketimiz bizi 1 yıl süren kategori 1 test pilotluğu kursuna gönderdi. Eğitimimizi tamamladıktan sonra 2022 yılında geri döndük ve HÜRJET'in geliştirme aşamasında yerdeki işlerinde, simülatörlerinde, motor çalıştırma ve taksi faaliyetlerinde görev aldım. Test pilotu olarak, daha önce hiç uçmamış bir uçağı, neler yapacağını bilmediğiniz bir uçağı test ediyorsunuz. Biz yıllarca bize verilen uçaklarla uçtuk. Ancak şimdi bu sonuçları biz yazıyoruz. İnşallah Hava Kuvvetleri envanterine sonuçlarından emin olarak vermeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.