Kayseri’de polis ekiplerinin yapmış olduğu trafik kontrol ve çalışmaları sonucunda 1 ayda 21 bin 121 araca trafik cezası verildi.Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince ilde yapılan çalışmalarda, 39.854 araç kontrol edilirken, eksiği görülen 13.106 araca trafik idari para cezası karar tutanağı devir edildi. Üstelik alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmuş olmaktan dolayı 78 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konuldu, 817 araç farklı farklı suçlardan trafikten men edildi. 

İlçe genelinde yapılan afiş, slogan, milyonlarca trafik ışığına rağmen meydana gelen kazaların ve ölümlerin, dikkatsizlik sonucu olmasına rağmen hala bir çok kişi dikkat etmiyor. Kuralları hiçe sayan sürücüler ise rakamlardan da görüldüğü gibi sonucunu ağır para cezaları ve men edilişlerle ödüyorlar. Kayseri'de yapılan dikkatsizlikler ve hatalı sürücülerin rakamı ise oldukça yüksek. Tam 21 bin 121 araç ceza aldı.

Yapılan dikkatsizlikler sonucunda binlerce araca el konuldu, ehliyetlere el konuldu ve bazıları trafikten men edildi. Olay alanında, belirtilen ve gösterilmekte olan dönem içinde 1’i ölümle sonuçlanan, 220’si yaralanmalı olan ve 272’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 493 farklı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda ise 1 kişi hayatını kaybetti ve 351 kişi yaralandı.
Kayseri Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ise trafik denetimlerinde kontrol edilen ve edilmekte olan 44.941 araçtan eksiği veya kural ihlali tespit edilen 7.163 araca trafik idari para cezası karar tutanağı devir edildi. Alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmuş olmaktan dolayı 12 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konuldu. Ayrıca 254 araç çeşitli suçlardan trafikten men edildi.
Olay alanında, belirtilen dönem içerisinde 47’si yaralanmalı ve 38’i maddi hasarlı olmak üzere tam 85 tane trafik kazası meydana geldi ve meydana gelen kazalarda 89 kişi yaralandı.

İlçe Merkezlerinde ise 6.300 araç kontrol edildi. Eksiği ve kural ihlali görülüp, tespit edilen 852 araca trafik idari para cezası karar tutanağıdevir edildi. Alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan 9 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konularak 137 araç farklı farklı suçlardan dolayı trafikten men edildi.
Olay alanında, belirtilen dönem içerisinde ki  28’i yaralanmalı ve 18’i maddi hasarlı olmak üzere tam 46 tane trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda ise 53 kişi yaralandı.