Yurt genelinde başlatılan ‘’Okuma Yazma Seferberliği’’ne en çok ilgiyi Kayserililer gösteriyor. 86 yaşındaki Ayşe Demirel, okuma yazma öğrenmek için büyük bir çaba sarf ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘’Okuma Yazma Seferberliği’’ne vatandaşların desteği sürüyor. Müge Anlı’nın programına katılarak tüm vatandaşlarını okuma yazma öğrenmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Öğrenmenin yaşı yoktur. Genç yaşlı demeden tüm vatandaşlarımız okuma yazma öğrenmelidir’’ demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına yanıt verenlerden biriside 86 yaşındaki Ayşe Demirel oldu. Kocasinan Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü okuma yazma kurslarına katılan Ayşe nine azmiyle herkesi kendisine hayran bıraktı. Kocasinan Akademi Mimar Sinan tesislerindeki kursa kayıt olan Ayşe Demirel, ilerleyen yaşına aldırmadan okuma yazma öğrenme mücadelesi veriyor. Ayşe Demirel ile birlikte kursa kayıt yaptıran komşuları da bulunuyor. Düzenli devam ettikleri kursta okuma ve yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşayan kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Kocasinan Belediyesi’ne teşekkürler etti.

86 yaşındaki Ayşe Demirel okuma-yazma kursuna katılma nedeninin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı olduğunu belirterek, ‘’Gençliğimde okumak istememiştim. Babam beni ve kardeşlerimi okula göndermek istedi fakat benim okumakta yüzüm yoktu. Lakin, bu kararımın doğru olmadığını gördüm. Günlük hayatta okuma yazma bilmemenin zararlarını sürekli yaşadım. Otobüse dolmuşa bile binerken birisine sormak zorunda kalıyordum. 86 yaşına geldim, çocuklarım torunlarım oldu. Okumanın öğrenmenin yaşı yok diye düşündüm. Kursa gelmekten dolayı çok mutluyum. Biraz yavaş ilerliyorum ama sonunda okuma yazma öğreneceğim. En büyük destekçimse torunlarım oldu. Hocalarımız çok anlayışlı ve sürekli yardımcı oluyorlar. Herkesi kurslara katılmaya çağırıyorum’’ diye konuştu. Okuma yazma kurslarından şu ana kadar 8 kadın mezun oldu. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’nın da katıldığı mezuniyet töreninde kadınlar öğrenmenin mutluluğuyla sertifikalarını aldı.