Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli bölgelerinde emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi oluşturmak için başvuru sürecini tamamladı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ın talimatlarıyla gerçekleştirilen bu proje, emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarını ve keyifli, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kayseri'de 19 Mayıs Gençlik Turnuvası 3x3 Basketbol Etkinliği Heyecanla Bekleniyor Kayseri'de 19 Mayıs Gençlik Turnuvası 3x3 Basketbol Etkinliği Heyecanla Bekleniyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2 Bin 543 Adet Hobi Bahçesi Oluşturuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli bölgelerinde emekli vatandaşlara hobi bahçeleri kazandırmak için Altınoluk, Beştepeler, Karpuzatan, Cırgalan, Selçuklu ve Şeker bölgelerinde toplam 2 bin 543 hobi bahçesi oluşturdu. Bu hobi bahçeleri ile emekli vatandaşlara doğayla iç içe bir yaşam imkânı ve sosyal bir etkileşim ortamı sunulacak.

Başvurular 3 Nisan'da başlayıp 23 Nisan'da sona eren süreçte, toplamda 22 bin 647 başvuru yapıldı. Hobi bahçesi için hak kazanan vatandaşlar, 30 Nisan 2024 Salı günü saat 10.00'da Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde yapılacak kura çekimine katılacaklar. Kura çekimi noter tarafından dijital olarak gerçekleştirilecek ve vatandaşlar bu çekilişi dev ekrandan izleyebilecekler.

Büyükşehir Belediyesi, emekli vatandaşlara sağladığı hobi bahçeleri ile doğayla iç içe bir yaşamı desteklerken, sosyal etkileşimi de artırmayı hedefliyor.