Kayseri ‘de yılın ahisi seçildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ‘’yılın ahisi’’ olarak oto döşeme ustası Recep Kefkir’i seçti. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından her yıl yenisi düzenlenen Ahilik Haftası töreninde 60 yaşında ki oto döşeme ustası Recep Kefkir oy birliği ile yılın ahisi seçildi.

 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen ve yılın ahisi seçilen kişi harici yılın ahilik ödülüne Ali Erkara, ahilik hizmeti ödülüne ise Zekerya Yapak seçilerek ödülleri verildi. Kayseri ili kalfası olarakİsmail Eder seçilirken çıraklık ödülüne layık görülen ise Osman Babaoğlu oldu. Esnef Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ‘’İnşallah önümüzdeki hafta Ahilik Haftasını kutlayacağız. Pazartesi günü saat 09:00’da Atatürk anıtına çelenk koyacağız. Ardından Valimiz Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik’e ziyaretlerimiz olacak. Bunun dışında çeşitli etkinliklerle programımızı yapacağız.’’ dedi.

 Yılın ahisi seçilen Recep Kefkir ise ‘’ Yılın ahisi seçildiğim için çok mutluyum. 1969 yılında sanayide çıraklık yaparak bu işe başladım. Ardından Allah iş sahibi olmamızı nasip etti. Organize Sanayi Bölgesine fabrika kurduk. Şimdiye kadar ustalar yetiştirdik. Ben oto döşeme malzemesi, kamyon çadırı, mobilya kumaşı satışı ve dokuma işi yapıyorum. Beni yılın ahisi seçen herkese teşekkür ediyorum.’’ diyerek sevincini bu sözlerle ifade etti.