Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen 4.Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Konumlar Kurultayı bu yıl Kayseri şehrinde düzenlenecek. Son yılların en önemli konularından biri kentsel dönüşüm oldu. Türkiye bu dönüşüme ihtiyacı olan bir ülke. Çünkü yaklaşık 7 milyon riskli yapıya sahiplik ediyor.

 Bu yapılar çözüm beklerken her yıl kentsel dönüşüm hususuna farkındalık yaratmak adına düzenlenen ve birçok şehirde organize edilen kurultayın 4. aşaması Kayseri'de yapılacak. Kentsel dönüşüm konusunun tüm hatları ile masaya yatırılacağı kurultay Kayseri Radisson Blu Otel'de gerçekleştirilecek.  

Kayseri'de düzenlenecek olan Kentsel Dönüşüm Kurultayı'na Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak. Bakan Özhaseki kurultayın açılışını yaparken ona Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, Konutder Başkanı Altan Elmas ve İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım eşlik edecek. Bu isimlerin yanı sıra kurultaya pek çok siyasi bürokrat ve önemli şirketlerin temsilcileri katılacak.

 Bakan Özhaseki'nin başını tutacağı açılış konuşmalarının ardından Türkiye'nin en önemli inşaat şirketleri Prof. Dr. Kerem Alkin'in sunuculuğunda sektörün genel sorunlarını ele alacak. Kurultayda yapılacak olan panel programına GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz,Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve son olarak Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya katılacak. Kurultayın 5.zirvesi de Antalya'da gerçekleşecek.