Kayseri'de üst üste intihar vakaları görülmeye devam ediyor. Korona virüsü nedeniyle sosyal hayatın durma noktasına gelmesi intihar oranlarının da yükselmesine neden oldu. İşsizlik ve ruhsal sorunlar nedeniyle intihar etmeyi tercih edenler arkalarında gözüyaşlı yakınlarını bıraktı. İşte detaylar...

 Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan korona virüsü, intihar oranlarının artmasına da neden oldu. Japonya'da son 5 yılın en yüksek intihar oranları görüldü. Korona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla kişisel izolasyon en etkili yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal ve ekonomik açıdan günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen korona virüsü, Kayseri'de de üst üste intihar vakalarının ortaya çıkmasına neden oldu. İşsizlik, borçlanma ve umutsuzluk gibi faktörler nedeniyle farklı yaş gruplarındaki vatandaşların intihar ettiği görüldü.

 Nisan ayından itibaren intihar haberleri gündemin ilk sıralarında yer almaya başladı. Kayseri'de ilk olarak genç bir avukat olan Mustafa K.'nin intihar haberi duyuldu. 7. kattaki evinin balkonundan atlayan Mustafa K.'nin son sözleri ''yeter artık'' oldu. Mustafa K.'nin ardından 500 metrelik viyadükten atlayan Mustafa A.'nin intihar haberi geldi. 27 yaşındaki Mustafa A., Talas'ı Malatya karayoluna bağlayan Derevenk Viyadüğün'den atladı. Mustafa A.'nin işsiz olduğu ve borçlarını ödeyemediği için bunalıma girdiği öğrenildi. Bir diğer intihar haberi Melikgazi'ye bağlı Battalgazi Mahallesi'nden geldi. Kimliği açıklanmayan bir adım mahalle parkındaki basketbol sahasının demirlerine bağladığı iple hayatına son verdi. Mayıs ayında da intihar haberleri gelmeye devam etti. Kocasinan Mahallesi'nde yaşayan 44 yaşındaki aile babası, evindeki su borusuna bağladığı iple intihar etti. Son olarak 25 yaşındaki İsmail A.'nin intihar haberine tanıklık ettik. Oturduğu apartmanın doğal gaz borusuna ip bağlayarak hayatını sonlandıran İsmail A.'nin ruhsal bunalıma girdiği öğrenildi.

 Uzmanlar, sosyal hayattan uzaklaşan ve geleceğe dair umut beslemeyen insanların intihar etmeye meyilli olduğu uyarısında bulundu. Korona virüsü ile mücadele sürecinde normalleşme dönemi başlıyor. İntihar oranlarının da normalleşme dönemi ile birlikte düşüşe geçmesi temenni edilirken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir inceleme komisyonu bekleniyor.