AGÜ tarafından Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Fuarı düzenlendi. Fuar kapsamında Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerine ait 24 farklı projeye yer verildi. İş dünyasındaki isimlerinde katıldığı fuarda renkli anlar yaşandı.

 Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen öğrenci projeleri fuarına yoğun ilgi gösterildi. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Fuarı kapsamında 2017-18 eğitim- öğretim yılı güz dönemi içerisinde üretilen projelere yer verildi. Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri dönem içerisinde gördükleri Matematiksel Modelleme, Karar ve Risk Analizi, Sistem Simülasyonu, Afet Yönetim Lojistiği, Sürdürülebilir Enerji Sistemleri ve Üretim ile Servis Sistemleri derslerindeki bilgilerini projeleştirdi.

 AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün katıldığı fuara iş dünyasının temsilcileri de ilgi gösterdi. Öğrenciler konuklara projelerinin posterlerini göstererek açıklamalarda bulundu. Sanayicilerin ilgiyle takip ettiği çalışmaların önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilmesi yönünde bir talep olduğu belirtildi.

 AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, fuarda projeleri sergilenen öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Öğrenciler ve iş dünyası temsilcilerinin bir araya gelmesinin önemine dikkat çeken Sabuncuoğlu, ‘’AGÜ olarak temel hedefimiz öğrencilerimizin teorik bilgiyle pratiği buluşturmalarını sağlamaktır. Donanım sahibi, bilgili ve tecrübeli öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz üniversiteden mezun olduktan sonra hayatta karşılaşabilecekleri problemleri çözme yetisine sahip olmalıdır.

 Bu yüzden de derslerimizde pratiği öne çıkıyoruz. İş dünyasında karşılaşacakları sorunları ve çözümlerini öğretiyoruz. Sadece akademik yönü güçlü öğrenciler yetiştirmekle yetinemeyiz. Aynı zamanda da sosyal hayatı dikkate almalıyız. 3 aylık zorunlu yaz stajlerimiz bulunuyor. Ayrıca, öğrencilerimizin bitirme projeleri için firmalarla anlaşma sağlıyoruz. Simülasyon derslerimizi Başyazıcıoğlu Tekstil firmasında yaptık. Öğrencilerimiz direkt pratikte süreç analizini öğrenme şansı yakaladı’’ diye konuştu.