Hatay’ın Samandağı ilçesinde jandarma karakolu teröristler tarafından saldırıya uğradı. Uzun namlulu silahlarla planlanarak düzenlenen bu saldırıda  çıkan çatışma sonucu 1 güvenlik görevlisi yaralandı.

Hatay’ın Samandağı ilçesinde bulunan Çevlik Sahil Güvenlik Komutanlığı Karakoluna uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Alınan bilgilere göre kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından açılan taciz ataşinde herhangi bir can ve mal kaybı olmazken çıkan çatışmada güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen bir kişi hafif yaralndı. Çatışmanın başlamasından kısa bir süre sonra olay yerine çok sayıda jandarma ekipleri tarafından destek kuvvet gönderildi. Saldıranların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hatay Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada ’’ Güvenlik birimlerimizin anında karşılık vermesi üzerine saldırganlar kaçmışlardır. Saldırı neticesinde herhangi bir güvenlik görevlimiz ve vatandaşımız zarar görmemiştir. Kaçan saldırganlar ile Musa Dağı’nın yukar kesimlerinde planlı operasyon kapsamında faaliyet icra eden güvenlik birimleri arasında saat 20:00 sıralarında sıcak temas yaşanmıştır. Çıkan çatışmada bir güvenlik görevlimiz omzundan yaralanmıştır. Teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon devam etmektedir.’’ şeklinde ifade etti.