Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin  de çıkan yangın büyük paniğe sebep oldu. Haseki Hastanesi’nin bahçesinde tıbbı atıklarının bulunduğu bölümde sigara izmaritinden çıkan yangın herkese korku dolu anlar yaşattı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesind hurda eşyalarının toplandığı ve depolandığı alanda henüz tam nedeni belirlenemeyen sebepla yangın çıktı. Hastane bahçesinde bulunan hasta, hasta yakınları ve sağlık personelleri gibi bir çok kişilerin bulunması yangın paniğinin daha çok artmasına sebep oldu. Milliyet Haber Araştıma Müdürü Pınar Aktaş’ın verdiği açıklamaya göre yangın faciya yaratmadan çok kısa sürede söndürüldü. Yangının çıktığı bölgeden yoğun dumanların yükselmesi çok sayıda itfaiye ekiplerinin bölgeye intikal etmesi ile ve yangının söndürülmesi ile sonuçlandı. İstanbul Büyükşehir belediyesi’nden gelen açıklamada ise ‘’ Yangının hastaneye ulaşması engellendi. İtfaiye ekiplerince duman tahliyesi yapıldı. Çıkan yangında can kaybı ve yaralanan olmadı’’ şeklinde oldu.

Yangının sigara izmaritinden kaynaklı olduğu düşünülürken yangın da oksijen tüplerinin yakın olması tedirginliğin daha fazla olmasına sebep oldu. Yangın büyümeden müdahale edilirken yangının çıktığı taraftan üç odada yatan 11 hasta yangın dumanından etkilenmemesi için acil olarak odalar boşaltıldı.