Terör örgütü mensupları olan PKK/PYD  tarafından Kilis kent merkezine yine roket saldırısı düzenlendi.  Saldırının düzenlendiği saatlerde ise Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Gül ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la kuvvet komutanları temas halindeydi.

Suriye’de bulunan terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ tarafından mevzilenen 1 roket Kilis’in Tekye Mahallesi’nde ki 7 katlı bir evin çatısına düştü. Roketin gönderildiği bilgisine ulaşan güvenlik güçleri roket patlamadan önce olay yerine çok sayıda güvenlik ekipleri gelerek önlem almış ve olası bir faciadan dönülmüştür. Roketin patlamaması ve güvenlik güçlerinin önlemi ile sadece 2 vatandaş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı bilgisi verildi.

Bölgede bulunan vatandaşlar uzaklaştırılarak bomba imha ekiplerine haber verildi. Bölgede bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Kilis Valiliğini ziyareti sırasında düşen roketin patlamaması şans oldu. Bölgede güvenlik önlemleri alındıktan sonra Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu olay yerine giderek vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Hulusi Akar ‘’ Bitecek, az kaldı, her şey güzel olacak.’’ diyerek vatandaşın yüreğine su serpti.