İstanbul’da yaşanan olay akıllara durgunluk verir cinsten. İstanbul Başakşehir’de bulunan bir fırının yatakhanesinde ikisi yabancı uyruklu 4 kişinin cesedi bulundu. Ölen 4 kişinin yedikleri tavuktan ya da karbonmonoksit gazından zehirlenmiş olabileceği düşünülüyor.

Yaşları 17-24 arası olan dört kişi çalıştıkları fırının yatakhanesinde ölü bulundu. Dört kişiden iki kişinin kardeş olduğu ve dördününde yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. 24 yaşında ki Adem Porsuk, 17 yaşında ki kardeşi Oktay Porsuk 19 yaşında ki Suriye İdlipli Agıl Resıd ve soyadı belirlenemeyen Pakistanlı olduğu bilinen Hikmet isimli şahsın Başakşehir Hürriyet Bulvarı üzerinde bulunan bir fırında çalıştıkları biliniyordu. Ve aynı zaman da bu dört kişi çalıştıkları fırının yatakhanesinde kalıyordu. Dün gece 23:30 gibi fırının sahibinin fırına gelmesi ile dört çalışanının cesetlerini fark etti.

Fırın sahibi hamur kazanını kontrol ettikten sonra yeni hamurun hazırlanması için yatakhanede uyuyan 4 çalışanını uyandırmaya gitti. Çalışanların uyanmadığını ve nefes almadıklarını anlayan fırın sahibi hemen 112 sağlık ekiplerini arayarak durumu anlatıp yardım istedi fakat dört çalışan için çok geçti. Sağlık ekipleri ile beraber olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlatıldı.

Cesetlerin üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin cinayetle ilişkisi olup olmadığı araştırıldı. Aramalarda herhangi bir kesici yada ateşleyici silah izine rastlanmadı. İlk tahminlere göre 4 kişinin ya tavuktan yada karbonmonoksit gazından dolayı zehirlendikleri tahmin ediliyor. Fakat kesin sonuç için cesetler otopsi için adli tip kurumuna kaldırıldı.