İŞKUR üzerinden yapılan işçi, personel ve memur alımları devam ediyor. 2021 İŞKUR personel alımı, meslek ve başvuru şartları belli oldu. Yayımlanan son alımda adaylardan KPSS sınavı şartı aranmayacak. Adayların mesleğine ve Pozisyonun gerektirdiği şartlara göre başvurularını yapabilecekler. İŞKUR personel alımı ve başvuru hakkında 50 bin memur personel alımı yapacak. KPSS şartı olmayan personel alımında Peki kimler başvuru yapabilir?

Tek tek açıklama yapıldı. İş arayanlara müjde gibi haber geldi. Türkiye İş Kurumu istihdam kapsamlı yeni iş ilanları yayımlaya devam ediyor. Ülkemizde devam eden pandemi sebebi ile milyonlarca kişi işsiz kaldı. Ancak İŞKUR bu yönde iş arayanlara umut kapısı olmakla birlikte Türkiye geneli çeşitli firmaların ilanları ile kamuya ve özele 50 binden fazla memur alımı, personel alımı ve işçi alımı yapılacak. Adayların başvuru yapabilmesi için firmaların veya kamu kurumlarının belirttiği nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. İşte İŞKUR personel alımı kadroları...

1600 Farklı Meslekte 50 Bin Memur, Personel, İşçi Alımı Yapılacak

İŞKUR 10 Mayıs 2021 tarihi itibari ile duyurduğu yeni ilanlara ve hala başvuru devam eden ilanlara göre 50 bin den fazla memur personel alımı yapılacağını ilan etti. Bu kapsamda kamuya ve özele 1600 farklı meslek grubu ile alım yapacak. Alımlar en çok İşçi statüsüne yapılacak. Peki alım sayısı en yüksek olan meslek gurupları hangileridir?

Ütücü 145
Turizm Ve Otelcilik Elemanı 666
Tır-Çekici Şoförü 287
Temizlik Görevlisi 855
Şoför-Yük Taşıma 551
Sevkiyat Görevlisi 195
Satış Danışmanı / Uzmanı 740
Reyon Görevlisi 264
Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 299
Perakende Satış Elemanı (Gıda) 628
Paketleme işçisi 530

Ön Muhasebeci 751
Mermer İşçisi 324
Mekanik Bakım Onarımcısı 340
Konfeksiyon İşçisi 550
Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik) 256
Kasiyer 262
Kamyon Şoförü 185
Kalite Kontrolcü 297
Güvenlik Görevlisi 255
Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 1188
Garson (Servis Elemanı) 491
Forklift Operatörü 451
Elektrikçi (Genel) 644
Düz Dikiş Makineci 342
Dokuma Konfeksiyon Makineci 495
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 686
CNC Torna Tezgahı Operatörü 546
Büro Memuru (Genel) 348
Bisküvi İmalat İşçisi 400
Beden İşçisi (Genel) 9639
Aşçı 283
Ambar/Depo Görevlisi 383

KPSS Şartı Aranmıyor!

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan memur, personel ve işçi alımları için adaylardan Kamu personeli seçme sınavı şartı aranmayacak Bu doğrultuda adaylar sadece Pozisyonun gerektirdiği nitelikleri sağlayarak başvurularını yapabilecekler.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

1600 Farklı Meslek için yayımlanan 50 bin kişilik boşluk ile firmalar, Kamu kurum ve kuruluşlarının ilanlarına başvurular bazı nitelikler doğrultusunda yapılacak. Bu kapsamda adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Engelli adaylar için engelli olduğunu gösterir rapora sahip olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Eski Hükümlü adaylar için eski hükümlü olduğunu gösterir rapor sahibi olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi genel şartlar aranacak.

Özel olarak ise en az ilkokul mezunu olmak, Alım yapılacak meslek hakkında bilgi sahibi olmak gibi de özel şartlar aranacak.

Sosyal Olanaklar Nelerdir?

İş arayan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biriside kurumların veya kuruluşların hangi sosyal olanaklarla işçi ve personel alımı yapacağıdır. Bu kapsamda kurum ve kuruluşlar farklı sosyal olanaklarla bünyesindeki çalışana yardım sağlamaktadır. Sosyal olanaklar içerisinden SGK, yol, yemek ve prim gibi sosyal olanaklar sağlanıyor.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan işçi, personel ve memur alımı ilanlarına başvurular bugün (10 Mayıs 2021 ) itibari ile başladı ve adaylar kurumların belirttiği tarihe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular İnternet ortamında yapılacak. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanlara başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx