Yaşanan olayın adresi Kayseri. Kayseri’ de babaannesi dedikodu yaptı diye cinnet geçiren şahıs mahkeme kararı ile 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 Yaşanan korkunç olay 2014 yılında gerçekleşti. 2014 yılında Kayseri’nin Felahiye ilçesinin Mahallesindeki evinde vahşide öldürülen ve balta ve bıçak kullanarak 82 yaşında ki Penbe Boraze yi vahşi bir şekilde öldüren kişi torunu ortam yerinden kaçarak uzaklaşmış ve komşuları, akrabaları öldürülen kadını görünce İl Jandarma Komutanlığı’ na haber verdi.

 Olay yerine gelen Jandarma zanlının bulunması için çalışma başlattı. Özel ekip tarafından başlatılan çalışma sonucunda Penbe Boraze’nin torunu Fadime Boraze Jandarma ekipleri tarafından göz altına alınmıştı. Bir diğer farklı olay ise Penbe Boraze’ nin diğer torunu ise cinayet işlendikten hemen sonra yurt dışında bir evlilik yapıp Türliye’ den gittiği tespit edilmiştir. 

 Yaşanan bu çirkin olay tam olarak 6 yıl evvel oldu. Kararlar yeni verildi. Kayseri’ de yaşanan bu olayda suçlu olan toruna mahkeme tarafından ‘’üst soydan akrabayı kasten öldürme’’ kararıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 Suçlu Fadime Boraze, kasti yapmadığını tamamen suçsuz olduğunu hatta olay yaşanırken de babaannesine destek olduğunu, yardım ettiğini fakat yaklaşık 7 yıl sürekli üstüne oynadıklarını çirkin yakıştırmalar yaptığını ve böyle bir suçu asla ama asla işlemediğini ve bu sebep den dolayı da yargılanmamayı öne sürdü ve beraatini istediğin dile getirdi. fakat gerçekler bunu yansıtmıyordu. Mahkeme de verilen karar ile tutukluluğunun devamına ve 10 yıl hapsi istendiği öğrenildi.