Şaziment Karakollu, oğlu Engin Karakollu'dan uzun süredir haber alamıyordu. Eşinin yanına bıraktığı oğlunun telefonlarına ulaşamayan, başına bir iş gelmesinden korkan Şaziment Karakollu Müge Anlı'ya başvurdu. Yayında, bir kaç sorun yüzünden şehre taşındık oğlum İstanbul'daydı daha sonra Nevşehir'e  köye döndü. Eşimle de tartıştığımız için gitme dememe rağmen eşimde köye döndü. 6-7 ay birlikte kaldılar, fakat daha sonra  oğlumdan haber alamadım diyen Şaziment Karakollu eşinden şüphelendiğini söyledi. Yayına çıktığı andan itibaren ne olduğunu anlatmayan eşi Arif Karakollu bugün oğlunu öldürdüğünü itiraf etti.

Şaziment Karakollu oğlunu bulabilmek için Müge Anlı'ya katıldığı günden sonra kızıda canlı yayına katıldı. Abisi Engin Karakollu kız kardeşi Emine Krakollu'ya  cinsel bir girşimde bulunduğu için Arif Karakollu kızını 15 yaşını daha doldurmamışken evlendirdi. Yayına çıktığı zamanlarda ağlayan Arif Karakollu'nun kızı her siteminde " Beni evlendirene kadar onu doktora götürseydiniz, benim hayatımla oynadınız" dedi. 

Şaziment Karakollu ise "Oğlumun şiddet sorunu vardı bana defalarca şiddet uyguladı. Babasıyla birlikte yaşıyordu, beni görünce anne seni gördüğümde gözümün önüne bir şeyler geliyor diyordu sinir krizi geçiriyordu. En sonunda ben evimi ayırıp başka bir yere taşındık, hayvanlarımızı sattık. Eşimle de geçinememeye başladık, sonra eşim köye geri döndü. Engin de bu esnada İstanbul'daydı. Eşime barışalım diye geri döndüm. Ama eşim kabul etmedi beni. Ben de köye geri döndüm mecburen. Sonra oğlum bunu duyunca yeniden köye geldi. 6 -7 ay beraber yaşadık" dedi. Şaziment Karakollu'nun kızı Emine Karakollu ;

-"Abim sürekli sosyalmedya da facebook, instagram gibi uygulamalar da aktif olan biriydi. Belli bir tarihten itibaren ise herhangi paylaşımda bulunmadı. Babama sorduğumuzda buralarda, işte, bir yere gitti şeklinde geçiştiriyordu köye de gittiğimizde abim yoktu annemle ben şüphelendiğimiz için yayına katılıp olayın çözülmesini istedik" dedi.

Arif Karakollu ise tüm söylenenlerin aksine Engin yurt dışına gitti pasaportunu da aldı, eşyalarını da aldı gitti dedi. Ben birşey yapmadım, o benim oğlum diyen Arif Karakollu'yu eşi ve kızı ısrarla suçladı ve ondan başka kimse birşey yapmaz dediler.

Ülke sınırı giriş çıkışlarına ve pasaport kayıtlarına bakan Müge Anlı ve ekibi Engin Karakollu'nun herhangi bir giriş çıkış yapmadığını tespit etti. Müge Anlı'ya canlı yayına katılacağım diyen Arif Karakollu bugün canlı yayına çıktı.

Olayları açığa kavuşturmak için haftalardır ugraşan Müge Anlı bugün bir itiraf aldı ve olay açığa kavuştu.

Baba Arif Karakollu eşinin ve kızının canlı yayından gitmesini istedi. Eşi ve kızı canlı yayın yerinden çıktıktan sonra Baba Arif Karakollu ;

Müge Anlı'nın Engin hayatta mı sorusuna hayır dedi ve şunları ekledi;

-"Hergün geliyordu psikolojik sorunu vardı , ben aslında anlatacaktım bugün Rahmi Bey'in yanında da . Tüfek askıdaydı da ben yatağın altına aldım. Bana hergün eziyet yapıyordu. Her akşam 3-4 gibi eve geliyordu, psikolojik sorunları vardı bunun.Hergün evin içine gelip huzursuzluk çıkarıyordu.En son birgün gece geldi.Yatağın altına tüfeği koymuştum ben zaten kendimi korumak için emniyete almıştım.Bana cinsel bir istekte bulundu tecavüz etmeye kalktı onu iteledim bağırdım kapıdan çıkarkende gögsünden vurdum.Hemen öldü.Tek kurşunla öldü. Biraz durduktan sonra Mandıra'nın yanına gömdüm.Kim olsa yapardı onu" dedi.

Acılı olan anne Şaziment Karakollu eşinin itiraflarından sonra şu açıklamayı yaptı ;

-"Bunun sonu ölüm olmamalıydı. Canı veren Allah, yine o alır. Biz Engin'in geldiğini öğrenince Arif'e köye geri gitmemesi için yalvardık. Kalktı gitti. Keşke gitmeseydi oğlumu öldürmeyecekti, evlat katili olmayacaktı" dedi.

Canlı yayında gelen itiraf sonrası Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği  Ekipleri canlı yayında Arif Krakollu'yu tutukladılar. Arif Karakollu canlı yayından çıkarılırken "Hakkınızı helal edin"dedi.