Uzun bir süredir Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Kore arasında soğuk savaşı andıran bir gerginlik vardı. Bu gerginlik günden güne tırmanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler'de tırmanan gerginlik halen sürüyor. Kim Yong Un, Danold Trump hakkında sert sözler söylemeye devam ediyor. Trump'ın Birleşmiş Milletler kürsüsündeki sert söz ve tehditlerinin bedelsiz kalmayacağını ifade eden Kuzey Kore lideri en yakın zamanda Trump'a karşılık vereceğini ima etti.

 Kendisine söylenen tehditkarane sözlere karşı Trump'ta Kim Yong Un'a onun dili ile cevap vererek, "Kuzey Kore'deki delirmiş şahıs daha önce kimseler tarafından görülmemiş bir şekilde test edilecek." Şeklinde konuştu. Öte yandan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı yaptığı açıklama ile bu savaşa adeta körük atmış oldu. Pasifik Okyanusunda bugüne kadar eşine rastlanmamış bir patlama ile yeni yaptıkları hidrojen bombasını deneyeceklerini vurguladı.

 Washington idaresi tekstil, balıkçılık, teknoloji ve imalat alanındaki dev şirketlerini harekete geçirmeye hazırlanıyor. Şirketlere karşı yeni yaptırımlar uygulayacak olan Washington idaresi bu yaptırımları kısa zaman içinde hayata geçirecek. İki taraf arasındaki tartışmanın günden güne büyüdüğünü gören otoriteler yakın zamanda büyük bir savaş kıvılcımının ortaya çıkacağı görüşünde.