Türkiye Suriye’nin Afrin bölgesine operasyon başlattı. Afrin terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ tarafından hedef bölge halinde olup terör örgütleri tarafından kuşatma altına alınmıştı. Türkiye ise bugün kritik bir kararla düğmeye bastı ve Zeytin Dalı operasyonu için Afrin’e hareket etti.

 Suriye’nin Afrin bölgesi terör örgütleri tarafından kuşatma altına alınmıştı. Türiye’de Afrin’i bu örgütlerin elinden kurtarma operasyonu başlatarak harekete geçti. Akşam saatlerinde alınan kararla Başbakan Binali Yıldırım’ın da yaptığı açıklamada kara unsurlarımızın yarın gelişmelere göre operasyona dahil olacağı bilgisi verildi. Zeytin Dalı operasyonu olarak düğmeye basılan bu harekatta kara ve hava destekli büyük çaplı bir operasyon olacağı net olarak belirtilirken Türkiye’nin Afrin açıklaması ise tüm dünya gazetelerinde haber manşeti olarak gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Kütahya da yaptığı kongrede ‘’ Afrin operasyonu sahada resmen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek.’’ açıklamasının ardından ABD ve Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı ‘’ Zeytin Dalı Harekatı’nı’’ kınadıklarını duyurdu.

 Türk savaş uçakları ise PKK/PYD terör örgütü tarafından alınan Minniğ Havalimanı’nı burdu. Bu havalimanının önemi ise ABD’nin terör örgütü PKK/PYD’ye silah sevkiyatında kullandığı havalimanı olmasıdır. Bu silah sevkiyatlarına ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada ‘’ ABD’niin Suriye’de ki sorumsuz davranışları, ülkedeki çözüm sürecini tehdit etmektedir.’’ şeklinde hatırlatıcı nitelikte bir mesajdı.