Tam kapanma dönemi yaşadığımız şu günlerde bir çok vatandaş tam kapanmanın yasakların ne zaman biteceği sorusuna yanıt arıyor. Yasaklar ne zaman bitecek? Kademi normalleşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre 1 Haziran tarihine kadar devam edecek. Peki 1 Haziran'da yasaklar kalkıyor mu? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Haziran sonrası ile ilgili bir açıklama yaptı. Peki yasaklar ne zaman bitecek?

Yasakların kalkacağı tarih ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Koronavirüs salgını dolayısıyla birçok alanda tedbirler alınıyor. 17 Mayıs tarihinde ise kademeli normalleşme dönemine geçildi. Kademli normalleşme döneminde sokağa çıkma yasağı hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Yasaklar ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki 1 Haziran'da yasaklar kalkacak mı, ne zaman bitecek?

YASAKLAR NE ZAMAN BİTECEK? 
17 Mayıs tarihinde kademli normalleşme dönemi başladı. 1 Haziran'a kadar kademeli normalleşme dönemi devam edecek. İçişleri Bakan Soylu, TRT Haber canlı yayınında açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, 1 Haziran sonrası normalleşme nasıl olacak sorusuna şu cevabı verdi;"Zor bir dönemden geçiyoruz. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Vaka sayılarını 60 binden 10 bin seviyesine düşürdük. Belki bir takım tedbirlerimiz olabilir. Aşılamada ivmelendirmeyi yakaladığımız andan itibaren çok daha hızlı ilerleyebileceğimizi ifade edebilirim.

1 Haziran'dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum. Buradan bir ölçü tutturmak yanıltmak anlamına gelir. Niyetimiz olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldırmaktır. Amacımız ters bir rüzgarla karşı karşıya kalmadan temizlik mesafe ve önlemlere dikkat etmeliyiz."