İran’da kadınların maçlara gitmesinin yasak olması İranlı kadınlar için uygulanması zor olan bir yasak olsa ki İranlı kadınlar bu yasağı delmek için erkek kılığına girdiler.

İran’da kadınların maçlara gitmesi yasak olunca kadınlar da farkı stratejiler deneyerek stadyumlara girmeyi başardı. İranlı kadınlar sevdikleri ve izlemek istedikleri takımların maçlarını yakından izlemek için birer birer erkek kılığına bürünüp stadyuma girmeyi başardılar. Stadyumda bulunan güvenlik görevlilerini erkek kılığında ki görüntüleri ile kandırmayı başararak sevdikleri takımın maçlarını yakından izlemeyi başardılar.

İranlı kadınlar kendilerine makyajla sakal, ben, bıyık yaparak ve tabî ki erkek kıyafetleri giyip  peruk takarak stadyumlara akın ediyor. Yüzlerini ise destekledikleri takımların renklerine boyayarak daha çok kamufle oluyorlar. Sahte sakal, peruk, şapka bol olan erkek kıyafetleri giyip maç müsabakalarının yapıldığı alanda ki güvenlik barikatını çok rahatlıkla geçiyorlar.

Tabi sadece bu durumu kadınlar yapmıyor. Aynı şekilde kadınların oynadığı müsabakalara da erkeklerin girmesi yasak olunca İranlı erkeklerde kadın kılığına bürünerek salona girmeyi başarıyorlar. 2 ay önce İran’da yapılan 5. Asya Kadınlar Kabaddi Şampiyonası’nda Taylan takımının çalıştırıcısı erkek olunca zor anlar yaşandı fakat erkek antrenörü başına eşarp takarak kadın kılığında salona girmeyi başardı.