Mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi aile destek programı çerçevesinde ay ortasına doğru yaklaşırken 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemeleri iletilecek. Söz konusu destek ödemeleri için ay ortasına doğru yaklaştıkça heyecanlı bekleyiş başlarken, ödemelerin detayları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak aile destek paketinin mayıs ayı ödemelerine dair tahminler yürütülürken, aile destek programı ödemesinin hangi tarihte sona ereceği de araştırılan konular arasında yer alıyor.

Aile Destek Paketi 2024 Mayıs Ne Zaman?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ortasına doğru yaklaşırken sosyal yardımları ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırması bekleniyor. Bu çerçevede, 10 Mayıs civarında aile destek paketi ödemeleri sağlanabilir. Bu hafta cuma günü ya da gelecek haftanın ilk günlerinde aile destek paketi ödemelerin iletilmesi durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleriyle kamuoyu bilgilendirilecek. Aile destek paketi ödemeleri kapsamında mayıs ayında da 850 TL'den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL seviyesine kadar ulaşan sosyal yardımlar sağlanacak.

Aile Destek Ödemesi Bitecek Mi?

Mayıs ayı aile destek paketi ödemelerinin bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılması beklerken, aile destek programından yararlanan düşük gelirli vatandaşlar aile destek programının hangi tarihte sona ereceğini merak ediyorlar. Aile destek paketi çerçevesinde her ay düzenli olarak 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren ödemeler yapılırken, aile destek programı ödemelerinin haziran ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Haziran ayı ödemelerinin temmuz ayında sağlamasının ardından programın sona ereceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılmasına dair bir karar alınması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilebilir.