Gelişen teknoloji insanları hatalara da sevk ediyor. Artık herkes teknoloji ile iç içe yaşıyor. Fakat bilmesi gereken şeyleri bilmiyor. Telefonu şarja takıp yatmak doğru mu? Ya da şarjdayken telefonla ilgilenmek ne kadar doğru? Telefonun fazla ısınması nelerin habercisi? Eğer bu ve bunun gibi sorular aklınızdaysa mutlaka okuyun.

 Yanlış bilinen doğrular hayatın merkezinde yer alıyor. Özellikle de teknoloji ile alakalı yanlış bildiklerimiz bizi daha da yanlış yapmaya zorlar oldu. Şehir efsanelerinden uzak durun ve teknoloji gerçekleri ile yüzleşin. Günümüzde pek çok algı var teknoloji ile alakalı. Bunların en tepesinde de telefon şarj etme meselesi yer alıyor. İlk soru şu: Gece yatarken telefonu şarja takmak doğru mu?

Pek çok insan bundan korkuyor. Çünkü gece telefonun zarar görmesi ve hatta patlaması gibi efsaneler anlatıldı insanlara. Bu doğru değildir. Telefonunuzu rahatça şarj edebilirsiniz gece boyunca. Akıllı telefonlar şarj dolumu tamamlanınca işlemi durdurur.

 Şarjdayken telefonu kullanmanın telefonun patlaması ile sonuçlanacağına dair bir inanış söz konusu. Bu görüş tamamen hayal ürünüdür. Akıllı telefonların gücünü keşfedin. Şarjdayken böyle bir durum söz konusu olamaz. Telefon şarj etmeden önce tamamen şarjın bitmesini bekleyin gibi bir inanışta var. Bu da doğru değildir. Günümüz pilleri bu inanışa ters. Tamamen bitmesini beklerseniz pile zarar verirsiniz hatta. Son olarak şarja takarken uçak moduna almanın yararından bahsedelim. Telefonunuz şarjdayken uçak modunda olursa cihaz 50 kat daha hızlı şarj olur. Deneyin, görün.