Olası bir terörist saldırılarına karşın 3 hatlı bir koridor oluşturan Türkiye güvenlik önlemlerini olabildiğince üst seviyelere çıkarmaya çalışıyor. Suriye’de oluşturulan güvenlik koridoru Hatay  Reyhanlı hattında İdlib Afrin Koridoru oluşturuldu. Hakkari Şemdinli’de Kandil, Hakkari Derecik hattında ise Kerkük koridoru şeklinde üç cephe oluşturuldu.

Ardı arkası gelmeyen terör ve terörist saldırılarına karşın Türkiye özellikle sınır güvenliğini sağlamak için IrakSuriye sınır hattının tehliklerinden dolayı terör örgütü saldırılarında anında müdahale yapabilmek adına 3 koridordan cephe oluşturdu. Olası herhangi bir tehtid sonrası alınacak tüm tedbirler için askeri plan hazır durumda. Olası bir saldırıda ve gereklilik halinde anında müdahale edecek askeri ekiplerin yapılan bu koridorlara dağılımıda hazırlanmış bulunuyor. İlk olarak Hatay  Reyhanlı hattında yapılan İdlib-Afrin koridorunda terör örgütü tehdine karşın ilk aktif hale gelen koridor burası oldu. İdbil-Afrin koridoru Pentagon destekli Suriye Demokrat Güçleri kılıfı adı alında bölgede varlığını korumayı halen sürdüren YPG’nin oluşturmak istediği terör örgütü koridorunun boğazını kesmek için çalışmalar hızla sürüyor. TSK destekli ÖSO bu koridoru kullanarak İdlib’ e geçti ve Dar Ta İzza bölgesine kadar ulaşarak koridorun genişlemesini sağladı.

Aynı şekilde Kandil’den sızma ve türkiye sınrıına bundan sonra geçit verilmeyecek. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde oluşturulan bu koridorun diğer ucu ise PKK’nın kaplarının ulunduğu ve PKK için önemli bir yer teşkil eden Kandil’e kadar uzanıyor. Herhangi olası bir saldırıda burada hazır bekleyen askeri güçler direk bu koridorlardan saldırıya aninda müdahale edebilecekler.