15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 vatandaşın şehit edildiği olaylarda boy gösteren 135'i tutuklu toplamda 143 darbeci hakkında açılan davanın 5. duruşması sona erdi.15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından düzenlenen darbe girişiminin kilit davalarından biri dönemin Boğaziçi Köprüsü şimdinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleşen olaylar ile alakalı ilk karar çıktı. 15 Temmuz gecesi köprüye giden vatandaşlardan 34'ü köprüdeki darbeci asker tarafından şehit edilmişti.

 Darbe girişimi esnasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 kişinin şehit edildiği olaylara katılan 135 tanesi tutuklu toplamda 143 darbecei asker hakkında açılmış olan davada mahkeme heyeti söz konusu olan darbeci sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin 143 darbeci asker ile alakalı açılan davanın 5. duruşması sona erdi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nün tam karşısında bulunan binada duruşma 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Öğleden sonra gerçekleşen oturumda ifade veren darbeci askerlerin her biri tek tek ifadelerini verdi ve masum olduklarını, darbe girişiminden hiçbir şekilde haberdar olmadıklarını beyan etti. Söz konusu sanıklardan Fatil Alp suçlamaları reddederek uzun bir süredir suçsuz yere cezaevinde kaldığını ve hiç kimseye zarar vermediğini belirtti. Görüntülerde de bunun böyle olduğunu ifade etti.