Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) Sabancı Kültür Merkezi tarafındaki yenilenen giriş kapısı eskisinin aksine T.C. ibaresinin olmadığı görülmüş İYİ Parti’li Kazım Yücel’de sosyal medya hesabından konuyla ilgili tepkisini dile getirmişti. İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, bu sefer üniversite giriş kapısına giderek bir açıklama yaptı.

BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

İYİ Parti’li Kazım Yücel yapmış olduğu açıklamada, “Bir Türk vatandaşı olarak Türkiye Cumhuriyeti Erciyes Üniversitesi’nin önünden sesleniyorum. Daha önce Erciyes Üniversitesi'nin giriş kapısında T.C. Erciyes Üniversitesi yazardı. Fakat kapı tadilat edilince bu yazı kaldırıldı 5-6 gün önce gördük ki T.C. ibaresi kaldırılıp sadece Erciyes Üniversitesi yazmakta. Sayın rektör siz atamayla geldiniz. Size denk gelmiş bir dönemde olabilir. Ama bu yazının konulması T.C. ibaresinin tekrar yerine takılması sizin talimatınızla olacaktır. Daha önce sağlık bakanlığı Türkiye genelinde aile sağlık merkezlerinden T.C. ibaresini kaldırdığında birçok Türk vatandaşımız ayağa kalkmıştı. O zaman kaldıranlara şu şekilde söyleniyordu. Andımızı okutacağız “Ne Mutlu Türküm Diyene.” diyordunuz. Bakın bunlar bugün azalmadı siz bizlerin sinir uçlarıyla oynuyorsunuz. Burası Türkiye Cumhuriyeti, burasıda Türkiye Cumhuriyeti Erciyes Üniversitesi.” dedi.

NÜFUS CÜZDANLARINIZA BAKIN NE YAZIYOR?

Kazım Yücel, “Bu noktada 2016 yılında 15 tane teröre şehit verdik. Şehitlerimizin anısına anma günü yaklaştığı bu günlerde T.C. ibaresini yerine takın. Cebinizde taşıdığınız kimlikleri çıkarın üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yazmakta T.C. kimlik numarası yazmakta. Erciyes Üniversitesinin önünde var olan T.C. ibaresinin yerine yeniden yazılmasının sözünü vatandaşlarımıza verin. İyi Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili olarak sosyal medya mızdan ilk gördüğümüz gün bunu duyurduk, 5-6 gün geçmesine rağmen gördük ki hala aynı şekilde durmakta,  siz bizlere bir şeyleri unutturmaya mı çalışıyorsunuz? Asla unutmayız! Atalarımız bu ülkemizde kan dökerek bayrağımızı kanla boyadılar. T.C. ibaresi bizim gurur kaynağımızdır. Hem nüfus kâğıtlarımız da hem de Türk mal varlıklarında T.C. ibaresi olması çok normal. Bazı Belediyeler zamanında T.C. ibarelerini kaldırdılar, onlara da buradan sesleniyorum buralar Türkiye Cumhuriyetinin Belediyeleri, burası da Türkiye Cumhuriyetinin Erciyes Üniversitesi.” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.