Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde de milyonlarca emeklinin hesabına ikramiye ödemeleri aktarılacak. Bu çerçevede, söz konusu ikramiye ödemesi için emeklilerin bekleyişi devam ederken, ikramiye demelerinde artış olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ramazan Bayramı öncesinde 2000 TL olan ikramiyelere yüzde 50 oranında zam yapılmış ve ikramiyeler 3000 TL seviyesine yükselmişti. Bu çerçevede, Kurban Bayramı öncesinde sağlanacak olan ikramiyelerde artış olup olmayacağı araştırılıyor.

Emekli Bayram İkramiyesine Zam Gelecek Mi?

Geçtiğimiz yıl 2000 TL bayram ikramiyesi sağlamıştı. Bu çerçevede, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 2000 TL olmak üzere toplamda 4000 TL milyonlarca emeklinin hesabına yatırılmıştı. 2024 yılında ise bayram ikramiyelerinde yüzde 50 oranında artışa gidildi ve böylece Ramazan Bayramı öncesinde 3000 TL'lik ikramiye hesaplara yatırıldı. Kurban Bayramı’na sayılı haftalar kala Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman verileceği ve ikramiyelerde artış olup olmayacağı merak ediliyor. İkram ödemelerinde artışa gidileceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak söz konusu ikramiye ödemelerinin yükseltilmesine dair karar alınması durumunda resmi açıklamalar yapılabilir.

Turk Lirasi Emekli Odeme

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Kurban Bayram ikramiyesi ödemelerinde artışa gidileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. İkramiye ödemelerinin tarihlerine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak haziran ayının ortalarında Kurban Bayramı başlayacağı için 8-10 Haziran tarihleri aralığında ikramiye ödemelerinin sağlanacağına dair tahminler bulunuyor. 3000 TL'lik ikramiye ödemesinin ne zaman verileceğine dair ilerleyen süreçlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez