Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu hafta aile destek paketi ödemelerini ülke genelindeki vatandaşlara iletti.10 Mayıs tarihinde aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından toplumun farklı kesimlerine verilecek olan destek ödemeleri merak konusu oldu. Bu çerçevede, önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak destek ödemelerinin tarihlerine ilişkin tahminler yürütülüyor. Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar da önceki aylardaki ödeme tarihleri baz alınarak yürütülen tahminleri yakından takip ediyorlar.

Evde Bakım Maaşı 2024 Mayıs Ne Zaman Verilecek?

Mayıs ayı aile destek paketi ödemeleri vatandaşların hesaplarına yatırılırken, farklı destek programlarına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 15 Mayıs civarında evde bakım maaş ödemelerini sağlaması bekleniyor. Bu kapsamda, önümüzdeki hafta evde bakım maaşı ödemelerine sağlanması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Promosyon Turk Lirasi

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşı ödemelerini hangi tarihte sağlayacağının yanı sıra, evde bakım maaşına ne kadar zam yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında zam yapacak. Bu durumda, sosyal yardım ödemelerindeki artışlar için mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ayı enflasyon rakamlarını haziran ayının ilk günlerinde, temmuz ayının ilk günlerinde de haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında altı aylık enflasyon verisine göre memur maaşlarına zam yapılacak. Memur maaş katsayısının belli olmasının ardından da evde bakım maaşındaki artış miktarı ile ilgili kamuoyu bilgilendirilecek.

Editör: Ali Ölmez