Kurban Bayramı öncesi aile destek paketi ödemeleri, yaşlı ve engelli aylığı yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılırken, önümüzdeki süreçlerde farklı destek programlarının verilmesi bekleniyor. Evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara dair Kurban Bayramı öncesinde bakanlığın kamuoyunu bilgilendirmesi beklenirken, yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Kurban Bayramı öncesinde dar gelirli vatandaşlar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na ek kaynak aktarıldığını duyurdu. Bakan Göktaş'ın açıklamasının ardından detaylar merak konusu olurken, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı.

Kurban Bayramı Öncesi Aile Bakanlığı Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerinin karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na 847.600.000 TL kaynak aktarıldı. Kaynağın detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Bu kapsamda geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda aktardığımız kaynağın ardından şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 847,6 milyon TL ek kaynak aktardık” dedi.

Turk Lirasi Emekliiii

2024 Haziran Sosyal Yardımlar

Kurban Bayramı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 847.600.000 TL ek kaynak aktarılırken, haziran ayı destek ödemelerine dair gelişmeler de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylığının sağlanmasının ardından bu hafta da evde bakım maaşı ile sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hesaplara yatacağı düşünülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu destek ödemelerinin sağlanması durumunda resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacak duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecek. Toplumun farklı kesimleri de sağlanan destek ödemelerine ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecek.

Editör: Ali Ölmez