Geçtiğimiz hafta aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından yaşlı ve engelli aylıkları da dün itibariyle verildi. 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara ilişkin bakanlık peş peşe açıklamalarda bulunurken, destek programlarından yararlanan vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağının yanı sıra, önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Evde Bakım Maaşı Haziran Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı evde bakım maaşı ödemelerinin tarihine ilişkin henüz açıklamada bulunmasa da geçtiğimiz hafta aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından Kurban Bayramı öncesinde evde bakım maaşının da verileceği düşünülüyor. Bu durumda, evde bakım maaş ödemelerinin bu hafta içerisinde sağlanması bekleniyor. Haziran ayı evde bakım maaşı ödemesi çerçevesinde yüz binlerce hak sahibi vatandaşın hesabına 7608 TL aktarılmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Evde Baki Turk Lirasi

2024 Temmuz Evde Bakım Yardımı Zammı

10-15 Haziran tarihleri arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşı ödemelerine ilişkin açıklamada bulunması beklenirken, evde bakım maaşındaki ve farklı destek programlarındaki artışlar da gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı sosyal yardımlarının sağlanmasının ardından temmuz ayının ilk günlerinde sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Destek ödemelerindeki artışlar haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve memur maaş zammının belli olmasının ardından netlik kazanacak. Bu çerçevede, sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerine ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler. Sosyal yardımların yüzde 20'ye yakın orada zamlanacağı düşünüldüğü için 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı da temmuz ayında 9000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Editör: Ali Ölmez