Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında sosyal yardımları peş peşe yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırırken, gelecek hafta da dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak için ortalama 5330 TL tutarında olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesi bekleniyor. 10-20 Mayıs tarihleri arasında destek ödemelerinin sağlanacağına ilişkin tahminler bulunurken, sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da ödemelerde gerçekleşecek artışları merak ediyorlar. Bu çerçevede, önceki aylardaki enflasyon verileri baz alınarak destek ödemelerindeki artışlar için hesaplamalar yapılıyor ve tahminler oluşturuluyor.

Sosyal Yardım Zammı 2024

Ocak ayında destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılmış ve sosyal yardımlar yüzde 50'ye yakın orada yükselmişti. Gerçekleşen artış neticesinde evde bakım maaşında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde, yaşlı ve engelli aylıklarında artışa gidilirken, sosyal yardım zamları mayıs ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında zam yapacak. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısının duyurulmasının ardından sosyal yardım ödemelerinde artışa gidilecek. Memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 arasında artacağına dair tahminler bulunduğu için sosyal yardımlarda da benzer artış hayata geçebilir.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

Destek Ödemeleri Kaç TL Olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapması beklenirken, destek ödemelerinin hangi oranda artacağının yanı sıra desteklerin kaç TL olacağı da merak ediliyor. Sosyal yardım zamlarının netlik kazanmasının ardından temmuz ayının ilk günlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. Gerçekleşecek artış neticesinde 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi, yaşlı ve engelli aylıkları, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlar zamlanacak.

Editör: Ali Ölmez