Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta aile destek paketi ödemelerini, yaşlı ve engelli aylıklarını sağlamasının ardından evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin hangi tarihte verileceğini, evde bakım maaşı çerçevesinde ne kadar ödeme gerçekleşeceğini ve evde bakım maaşında hangi tarihte artışa gidileceğini merak etmeye başladılar. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında da destek ödemeleri hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Evde Bakım Maaşı 2024 Mayıs Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman verileceğine ilişkin açıklama gelmedi. Önceki aylarda olduğu gibi mayıs ayında da evde bakım yardımı çerçevesinde 7608 TL yüz binlerce kişiye iletilecek. Evde bakım yardımı ödemelerinin sağlanmasının ardından Bakan Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulunacak. Birkaç gün içinde ödeme yapılması beklendiği için her an açıklama gelebilir.

Evde Bakim Mayis 2024

Evde Bakım Maaşı Zamlanacak Mı?

Mayıs ayında da 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ülke genelindeki yüz binlerce hak sahibi vatandaşın hesabına yatırılması beklenirken, evde bakım maaşı ödemelerinde artış olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında aralık ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve altı aylık enflasyon verisine göre memur maaşlarında artışa gidilmesi sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının yüzde 50'ye yakın oranda zamlandığını duyurmuştu. Bu durumda, temmuz ayında destek ödemelerinde artışa gidilmesi bekleniyor. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve altı aylık enflasyon verisine göre memur maaş zammının belirlenmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerindeki artış oranına ve güncel miktarlarına dair kamuoyunu bilgilendirecek.

Editör: Ali Ölmez