Emeklilerin ve memurların yanı sıra sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da enflasyon rakamlarına dair yapılacak açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı enflasyon rakamlarını bugün itibariyle duyurdu. Mayıs ayında enflasyonun yüzde 3.37 olduğunun açıklanmasının ardından, yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı üzerinden sosyal yardım ödemelerinin hangi oranda artacağına ve hangi destek ödemelerinin zamlanacağına ilişkin hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor.

Sosyal Yardım Zammı 2024 Temmuz

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayı enflasyon rakamları baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22.72 olurken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarının yüzde 25 civarında artacağına ilişkin tahminler bulunuyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından memur maaşlarının yüzde 25 civarında artması halinde sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da memur maaş katsayısına göre belirlenmesinden dolayı sosyal yardım ödemelerinde de yüzde 25 civarında artış hayata geçebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da memur maaş katsayısının belli olmasının ardından sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin resmi internet sitesinden bilgilendirmede bulunacak.

Hesap Makinesi 3

Hangi Sosyal Yardımlar Yükselecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemelerine yüzde 25 civarında zam yapacağına ilişkin tahminler bulunurken, sosyal yardımlardan hangilerinin zamlanacağı da haziran ayının ilk günlerinde merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda zamlanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde destek ödemeleri yüzde 50'ye yakın orada zamlanırken, temmuz ayında da evde bakım maaşında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde, yaşlı ve engelli aylıklarında, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlarda artışa gidilmesi bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez