Kayseri’de bir annenin dramı herkesin yüreğini dağladı. Üç çocuğu ile sokakta kalan anne ‘ artık dayanamıyorum, yoruldum’ dedi.

Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi’nde oturan anne ve üç oğlunun yaşadığı ev kül oldu. Sobadan çıkan kıvılcımların bir anda evi sardığı yangında anne Ayfer Doğanberk’i oğlu ve komşuları kurtardı. Kirada oturduğu evde zaten hayat şartları yeterince zor olan ve parasızlıktan yakınan anne Ayfer Doğanberk ‘’ Hayırsever insanlarımıza seslenmek istiyorum. Bize yardım elini uzatsınlar. Eşimden 18 yıl önce boşandım. Üç tane yavrumla hayat mücadelesi verdim. Artık yoruldum. Bu saatten sonra da dayanacak pek gücüm kalmadı’’ diyerek yardım elinin onlara da uzanması için sesini duyurmaya çalıştı.

Yangında çıkan eşyalarının büyük bir kısmı artık kullanılamaz hale gelen ve kirada oturduğu evin de yanmış olması anne ve üç çocuğunun hayatlarını daha da zora soktu. Yıllarca üç çocuğuna tek başına bakmaya çalışan anne artık yoruldum diyerek hayırsever vatandaşlardan umut bekliyor. Yangın anını anlatırken o anı halen yaşayan anne Ayfer Doğanberk ‘’ Ben yatıyordum. Sobadan ateş sıçramış. Ben içeride yanmak üzereyken çocuklar yetişti. Birkaç kişi daha yetişti ve beni dışarı çıkardılar. Yangında içerde olan küçük tüp vardı. Onlar patladı. Eşyalarımızın bütünü yandı. Kurtarabildiklerimizi kurtarmaya çalıştık. Hayırsever insanlarımıza seslenmek istiyorum.  Bize yardım elini uzatsınlar. Tek göz bir oda da olsa biz razıyız. Bir odada olsa kendimizin olsun istiyoruz. Bu çocukların da artık yüzünün gülmesini istiyorum. Kiradan yoruldum artık. Zamanımız hep çile çekmekle kötü günlerle geçti. Hep zorlukla mücadele ediyoruz. Çocuğumun biri cezaevinde, 5 ay sonra çıkacak ve çıkar çıkmaz askere gidecek. Bir tanesi zihinsel engelli ve babasının yanında, diğer oğlumda yaşadığımız zorluklar nedeni ile okuyamadı. Yoruldum artık bende rahatsızım. Bize sahip çıkacak, destek çıkacak Allah’tan başka kimsemiz yok’’ diyerek acısını haykırdı.