Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nde 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul Toplantısı'na Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Türkiye Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, TARGEM önceki dönem Genel Müdürü Özkan Kayacan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Türkiye Genel Sekreteri İbrahim Akkoyunlu, Develi Süt Üreticileri Birlik Başkanı Nuh Güllü, Köyün Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Yücel ve birlik üyeleri katıldı.

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nde Genel Kurul Yapıldı

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, genel kurulda yaptığı açıklamada Kayseri'de tarım ve hayvancılık sektörünün önemine dikkat çekti. Saklav, Kayseri'de 400 bin büyükbaş, 1 milyon küçükbaş hayvanın bulunduğunu ve bu gelişmede Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin katkısının büyük olduğunu vurguladı.

TARGEM önceki dönem Genel Müdürü Özkan Kayacan, ülkenin ve dünyanın zor günlerden geçtiğine dikkat çekerek gıda ve tarımın öneminin arttığını belirtti. Kayacan, Kayseri'de tarıma teşvik için mücadele verdiğini ve sanayicilerin tarıma yatırım yapmak için arazi arayışında olduklarını dile getirdi. Damızlık sığır yetiştiricileri Türkiye Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, Türkiye'de et fiyatları ile süt fiyatlarının aynı anda değerlendirilmesi gerektiğini ve salonda bulunan kadın üreticileri tebrik etti.

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı, birliklerinin Kayseri'ye bağlı 16 ilçe ve 400 köyde, bin çiftlik ve bireysel işletmeye hizmet verdiğini belirtti. Çakı, birliğin 23 yıl içinde önemli hizmetler gerçekleştirdiğini ve Hunat markası altında ürünler sunduklarını ifade etti. Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 7. Olağan Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu'na Günay Çakı, Talip Akçakaya, Hadi Yaşar Eroğlu, Mehmet Emin Akşehirli, Yusuf Medeni, Mehmet Bülbül ve Mustafa Coşkun seçildi.