Erzurum’da 14 bölge karmasının katılımıyla düzenlenen 2024 UEFA Regions Cup Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Karmaları Türkiye Birinciliği müsabakalarında yer alan Kayseri karması, yarı finalde Bursa karmasına yenilerek elendi. Geçen yılın şampiyonu olan Kayseri karması, bu yıl turnuvaya erken veda etti.

Kayseri Karması Yarı Finalde Elendi

21 Mayıs 2024 tarihinde grup maçlarıyla başlayan organizasyonda Kayseri karması, 1. Grup’ta yer aldı. Grup maçlarında önce Van karmasını 3-1, ardından Ankara karmasını 2-0 yenen Kayseri, grup son maçında Trabzon bölgesi ile karşılaştı. Bu maçı penaltılarla kazanan Kayseri karması, yarı finale yükseldi. Ancak yarı finalde Bursa karmasına 2-0 yenilerek turnuvadan elendi.

Organizasyon, 21 Mayıs 2024 tarihinde grup maçlarıyla başladı ve Bursa Bölge karması ile İstanbul Bölge karması finale yükseldi. Erzurum Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan final müsabakası, İstanbul Bölge karmasının 3-2 galibiyeti ile sonuçlandı. Şampiyon olan İstanbul Bölge karması, Kasım ayında San Marino’da oynanacak UEFA Regions Cup Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Editör: Osman Baytekin