Kayseri’de devam eden FETÖ/PYD soruşturması hız kesmeden devam ediyor. Soruşturma kapsamında yapılan araştırmalar sonucu 8 zanlı gözaltına alındı.

 Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 8 zanlı daha gözaltına alınarak 2’si tutuklandı. FETÖ/PYD terör örgütlerinin esnaf yapılanması olarak bağlantılı 8 zanlıdan M.T, H.K,M.A, ve M.T.’nin dini sohbet adı altında yapılan toplantılara, burs, bağış ve yardım adı altında bir çok insandan para alarak örgütün esnaf ayağı olarak finansman sağladıkları öğrenildi.

 Yapılan operasyonda 8 kişinin ev ve iş yerlerinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından detaylı aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda FETÖ örgütüne yönelik kitapların bulunduğu iddia edildi.

8 zanlı göz altına alınarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan M.A ve M.T’nin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklu yargılanmasına karar verildi. H.K ve M.T isimli zanlar ise adli kontrol şartı ve il dışına çıkma yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.