Erciyes Dağı dünyanın en önemli kayak yarışmasına ev sahipliği yapacak. 17 ülkeden 97 yarışmacının katılacağı Dünya Snowboard Kayak Kupası 3 Mart’ta başlayacak.

Uluslar arası Kayak Federasyonu(FIS) tarafından her yıl düzenlenen Dünya Snowboard Kayak Kupası ilk kez Türkiye’de yapılacak. Kış turizminde adından söz ettirmeyi başaran Kayseri’nin Erciyes Dağı’nda düzenlenecek olan yarışmaya 17 ülkenin sporcuları katılacak. 3 Mart’ta başlayacak olan FIS Snowboard World Cup için hazırlıklar başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen yarışmada 97 sporcu yer alacak. World Cup, kayak pistlerinin yapısıyla dünyada adından söz ettiren Erciyes Dağı için muhteşem bir tanıtım olacak. Kartalkaya ve Uludağ’ın önüne geçmeyi başaran Erciyes yerli turistler tarafından son yıllarda sıkça tercih ediliyordu. Fakat, bölgeye yabancı turistleri çekebilmek için farklı bir tanıtım yolu izlendi. 17 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Dünya Snowboard Kayak Kupası, Erciyes’in yurt dışında da tanınması için kilit bir rol üstlenecek. Yarışmacılarla birlikte yüzlerce yabancı turistin Erciyes’e gelmesi bekleniyor.

Erciyes Dağı Develikapı mevkisinde düzenlenecek olan yarışmaya Güney Kore ve Hollandalı sporcuların katılmayacağı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Ermeni Soykırımını tanıdığını açıklayan Hollanda’nın siyasi nedenlerden ötürü Türkiye’deki yarışmaya katılmayacağı düşünülüyor. En çok sporcu gönderen ülke ise Rusya olacak. Rusya’nın olimpik sporcularından Alena Zavarzına da yarışmaya katılacak. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Kayak Kupası’nın kadınlardaki birincisi olan Zavarzına en iddialı isim olarak değerlendiriliyor. Erkek yarışmacılarda ise Bulgaristan’dan Radosslav Yankov öne çıkıyor. Dünya Snowboard Kayak Kupası’na Çek Kadın kayakçı Ester Ledecka’da katılacak. Olimpiyatlarda ülkesini temsil eden Çek sporcu; farklı stili ve disipliniyle tanınıyor. Birbirinden iddialı 97 sporcunun yarışacağı kupa için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yarışmanın ardından yerli ve yabancı sanatçılar Erciyes’te konser verecek.