Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Şehir Akademi ve Film Akademi yeni dönem açılış törenine katıldı. İnsana ve geleceğe yatırımın önemine değinen Başkan Çelik, ‘’İnsan merkezli çalışmalarımız devam edecek’’ dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesinde yer alan Şehir Akademi ve Film Akademi’nin yeni dönem açılış toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik’in de katıldığı toplantı KAYSO binasında yapıldı. BÜSAM’ın önemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çelik, ‘’BÜSAM kurulduğu günden itibaren belediyemiz tarafından desteklenmektedir. İnsanı ve geleceği merkeze alarak çalışan BÜSAM, farklı alt birimleriyle kentimize katkı sağlamaktadır. Şehir Akademi, Film Akademi, Şehir Araştırmaları Birimi, Sözlü Tarih Birimi, Şehir Kitaplığı Birimi gibi farklı alt birimlerin çalışmaları sayesinde kentteki bilinç seviyesi yükseltilmiştir. Bilgi, değer, varlık ve zaman konularını ele alan seminerler düzenlenmiş, önemli kişiler konuşmacı olarak çağrılmıştır. Bir şehrin gelişebilmesi için düşünce dünyasının da zenginleştirilmesi gerekmektedir’’ diye konuştu.

Kayseri’nin düşünce ve fikir dünyasını geliştiren BÜSAM’ın verimli bir yıl geçirdiğini belirten Başkan Çelik, ‘’Film Akademesi bünyesinde açılan belgesel ve kısa film atölyeleri özellikle gençler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Yeni yetenekler keşfedilirken, yeteneğini geliştirmek isteyenler de imkan buldu. Aynı şekilde iki dergi yayın hayatına başladı. Şehir Kitaplığı birimi tarafından Akif Emre Şehir Kütüphanesi açıldı. Kütüphanelerdeki eksikler giderildi, yeni kitaplar getirildi. Keza, Kayseri’ye gelen Suriyelilerle ilgili akademik düzeyde araştırmalar yapıldı. Suriyelilerin şehre entegrasyonu ve göç kültürüyle ilgili nitel ve nicel çalışmalar yürütüldü. Ülkemizin dört bir yanından gelen bilim insanlarının katılımıyla Göç Kurultayı düzenlendi’’ diye konuştu. BÜSAM Genel Koordinatörü Yusuf Yerli ise öğrenci sayılarının 500’ü geçtiğini açıkladı. BÜSAM bünyesinde yeni alt birimlerin sene içerisinde açılacağı da duyuruldu.